Πώς να Ωθήσετε τα Παιδιά να Αγαπήσουν τα Αγγλικά

Σε γενικές γραμμές, τα παιδιά αγαπούν τα Αγγλικά ως γλώσσα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται το αγαπημένο τους μάθημα, τόσο στο φροντιστήριο Αγγλικών όσο και στο σχολείο. Όπως είναι φυσικό, ωστόσο, αυτός ο κανόνας δεν ισχύει για όλα τα παιδιά, καθώς το κάθε ένα είναι μοναδικό και έχει τις δικές του δυνατότητες. Ορισμένα παιδιά εμφανίζουν μια φυσική έφεση στα Αγγλικά και τις ξένες γλώσσες, σε αντίθεση με κάποια άλλα που χρειάζονται λίγη περισσότερη ώθηση. Εν συνεχεία, θα αναφέρουμε μερικούς όμορφους τρόπους για να συστήσετε τη αγγλική γλώσσα στα παιδιά από μικρή ηλικία, προκειμένου να τα βοηθήσετε να την αγαπήσουν και να την μάθουν πιο εύκολα αργότερα στη ζωή τους.

Κάντε τα Αγγλικά… Παιχνίδι!
Ευτυχώς, δεν υπάρχει καμία έλλειψη εκπαιδευτικών παιχνιδιών στα καταστήματα. Παιχνίδια τα οποία συνοδεύονται από ευχάριστα χρώματα ή ακόμη και ήχους, και έχουν σχεδιαστεί όχι για να διδάξουν, αλλά για να εξοικειώσουν τα παιδιά με τη γλώσσα πολύ πριν από τη μετάβαση στο φροντιστήριο Αγγλικών. Χρησιμοποιήστε τα προς όφελος των παιδιών για να τους δείξετε ότι τα Αγγλικά μπορούν να είναι κάτι ευχάριστο και διασκεδαστικό, κι όχι ένα αναγκαστικό μάθημα που θα πρέπει κάποια στιγμή να παρακολουθήσουν.

Δείτε και διαβάστε “παιδικά” στα Αγγλικά
Στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλά αγγλόφωνα παιδικά προγράμματα, ταινίες και τραγούδια που προσφέρουν την τέλεια αφορμή για να γνωρίσουν τα παιδιά την αγγλική γλώσσα με έναν άκρως ψυχαγωγικό τρόπο. Αφιερώστε χρόνο για να τα παρακολουθήσετε μαζί με τα παιδιά ώστε – αν έχετε έστω και μια μικρή εξοικείωση με τη γλώσσα – να μπορείτε να απαντήσετε σε τυχόν απορίες, αλλά και να τους δείξετε ότι είναι κάτι που απολαμβάνετε και εσείς. Επιπρόσθετα, επενδύστε σε διασκεδαστικά – και απλά – παιδικά βιβλία στα Αγγλικά, και ξεκινήστε να τα διαβάζετε μαζί ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Συζητήστε
Στα παιδιά, οι αισθήσεις της ακοής και της ομιλίας εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη. Επομένως, αν ξεκινήσουν μια πρώτη εξάσκηση στην αγγλική γλώσσα σε μικρή ηλικία, θα νιώσουν πολύ πιο άνετα και οικεία με αυτή αργότερα στη σχολική τάξη ή στο φροντιστήριο Αγγλικών. Εισάγετε απλές, καθημερινές λέξεις και φράσεις σε σταθερή βάση, και θα διαπιστώσετε την πρόοδο. Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε τέλεια τη γλώσσα για να εφαρμόσετε αυτή την πρακτική, οπότε μην ανησυχείτε. Ακόμη και μερικές απλές μικρές λέξεις όπως “mom”, “dad” κ.λπ. είναι υπεραρκετές για να ξεκινήσετε.

Κάντε ένα ταξίδι
Αν υπάρχει η δυνατότητα, αδράξτε κάθε ευκαιρία για ένα ταξίδι με τα παιδιά σε μια χώρα όπου ομιλούνται τα Αγγλικά. Εκτός του ότι αυτό θα τους παρέχει την ευκαιρία να ακούσουν ή να χρησιμοποιήσουν τη γλώσσα λίγο περισσότερο, ειδικά αν έχουν ήδη ξεκινήσει μαθήματα, θα ανοίξει και σημαντικά τους ορίζοντές τους. Θα λειτουργήσει ως μια τεράστια πηγή γνώσης για το μέλλον, τόσο το ακαδημαϊκό όσο και το διανοητικό.

Τώρα, λοιπόν, γνωρίζετε ότι υπάρχουν διάφορες ενέργειες που μπορείτε να ακολουθήσετε με τα παιδιά ώστε, όταν έρθει η ώρα να ξεκινήσουν μαθήματα στο φροντιστήριο Αγγλικών και στο σχολείο, η επαφή που θα έχει προηγηθεί θα τους έχει χαρίσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και μια θετική στάση απέναντι στα Αγγλικά. Ξεκινήστε σήμερα κιόλας!