5 Λόγοι για να Ξεκινήσουν τα Μαθήματα Αγγλικών σε Νεαρή Ηλικία

Μολονότι πιστεύουμε ακράδαντα ότι δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να ξεκινήσει κάποιος μαθήματα Αγγλικών, θεωρούμε επίσης ότι τα θετικά αποτελέσματα τα οποία έχουν παρατηρηθεί όταν γίνεται μια πρώιμη έναρξη είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Επομένως, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι τα οφέλη από την εκμάθηση Αγγλικών σε νεαρότερες ηλικίες είναι ουσιαστικά και, ακολούθως, θα αναφερθούμε σε 5 λόγους που υποστηρίζουν αυτό το ενδεχόμενο.

 1. Βέλτιστη Εκμάθηση
  Μπορεί μέχρι και οι απόψεις των ειδικών να διίστανται σχετικά με την ακριβή ηλικία στην οποία τα παιδιά θα πρέπει να ξεκινούν τα μαθήματα Αγγλικών, αλλά στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι το μυαλό των παιδιών λειτουργεί σαν σφουγγάρι, συλλέγοντας πληροφορίες από το περιβάλλον. Ακόμη κι αν οι πληροφορίες αυτές δεν γίνονται αμέσως κτήμα τους, με την πρώιμη επαφή τα παιδιά αρχίζουν να αισθάνονται οικεία με τη γλώσσα, γεγονός που σίγουρα τα βοηθάει στη μετέπειτα μαθησιακή τους πορεία.2. Ενίσχυση της Αυτοπεποίθησης
  Μαθαίνοντας μια νέα γλώσσα, τα παιδιά και οι νεότεροι άνθρωποι γενικότερα αποκτούν μια σημαντική αίσθηση αυτοπεποίθησης, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν χρειάζεται να βασίζονται σε κανέναν άλλον για πολλές από τις καθημερινές δραστηριότητες που απαιτούν τη χρήση της αγγλικής γλώσσας. Η εκμάθηση Αγγλικών, επομένως, ανάγεται σε ένα σημαντικό επίτευγμα που ενισχύει την αυτό-εμπιστοσύνη των νεότερων ανθρώπων, κάνοντάς τους να πιστέψουν στις δυνατότητές τους.3. Γνωστική Ανάπτυξη
  Καθώς τα παιδιά και τα νεαρότερα άτομα βρίσκονται ακόμη σε αναπτυξιακό στάδιο, τα μαθήματα Αγγλικών όχι μόνο ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους, αλλά παίζουν επίσης καθοριστικό ρόλο στη γνωστική τους ανάπτυξη. Παρουσιάζοντας μια πρόκληση για το νεαρό μυαλό, η εκμάθηση Αγγλικών συμβάλλει στη συνολική βελτίωση των μαθησιακών τους ικανοτήτων, ενώ αποτελεί επίσης θετικό προπομπό για την προοπτική εκμάθησης μιας επιπλέον γλώσσας αργότερα στη ζωή τους.

  4. Ενσυναίσθηση
  Τα νεαρά άτομα σήμερα καλούνται (και πρέπει να καλούνται) να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων και διαφορετικών πολιτισμών. Ως εκ τούτου, είναι βασικό για τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος κατανόησης και συμπερίληψης οι νέοι να έχουν στη διάθεσή τους το σημαντικότερο εργαλείο για την επιτυχή επικοινωνία μεταξύ τους, δηλαδή μια παγκόσμια γλώσσα όπως τα Αγγλικά. Μάλιστα, συχνά αυτή η εξαιρετικά πολύτιμη επαφή μπορεί να λάβει χώρα ακόμη και μέσα στην τάξη όπου διεξάγονται τα μαθήματα Αγγλικών.

5. Διασκεδαστική Εμπειρία
Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, κι όμως ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά γοητεύονται από τα μαθήματα Αγγλικών. Όλες οι νέες λέξεις και τα γράμματα που έχουν στη διάθεσή τους για να περιγράψουν τα αγαπημένα τους πράγματα και ανθρώπους συνθέτουν έναν εντελώς νέο, συναρπαστικό κόσμο γι’ αυτά. Έτσι, το μάθημα γίνεται κάτι πολύ περισσότερο από μια εκπαιδευτική διαδικασία, είναι μια διασκεδαστική εμπειρία που τα παιδιά πραγματικά λατρεύουν! Πόσο μάλλον στη σημερινή εποχή, όπου η εκμάθηση Αγγλικών είναι πιο διαδραστική από ποτέ.