4 Τρόποι με τους οποίους τα Μαθήματα Αγγλικών & η Εκμάθηση Γλωσσών Διευρύνουν τους Ορίζοντές μας

Είτε επιλέξετε να παρακολουθήσετε μαθήματα Αγγλικών στην Παλλήνη, μαθήματα Γαλλικών στο κέντρο της Αθήνας, ή οποιοδήποτε άλλο γλωσσικό μάθημα σε οποιαδήποτε περιοχή, οι γνώσεις που θα λάβετε θα έχουν έναν κοινό παρονομαστή: Θα διευρύνουν τους ορίζοντές σας πέρα από οποιαδήποτε σύνορα. Τα εκπαιδευτικά και επαγγελματικά οφέλη από την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι σίγουρα πολλά και καθόλου αμελητέα, αλλά δεν υπάρχουν μόνον αυτά. Παρακάτω, θα συζητήσουμε τους τρόπους με τους οποίους τα μαθήματα Αγγλικών και η εκμάθηση γλωσσών εν γένει συμβάλλουν στην ολοκληρωμένη καλλιέργεια όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από την ηλικία τους ή τον τόπο διαμονής τους.

1. Επικοινωνία
Καθώς ο κόσμος κινείται προς τη διαμόρφωση μιας ουσιαστικά παγκόσμιας κοινότητας, τόσο μέσω των social media όσο και μέσω της γενικότερης τάσης στη μεταξύ μας επικοινωνία, η ανάγκη μας να συνδεθούμε με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους καθίσταται όλο και πιο έντονη. Και ένας από τους βασικούς παράγοντες επικοινωνίας είναι, φυσικά, οι γλώσσες. Επιλέγοντας να αγκαλιάσετε μια ξένη γλώσσα ανοίγεται μπροστά σας μια μοναδική ευκαιρία να επικοινωνήσετε με ανθρώπους από όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από το αν κάνετε μαθήματα Αγγλικών στην Παλλήνη, στην Αθήνα ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας. Μέσω της εκμάθησης γλωσσών, τα σύνορα καταρρίπτονται και οι δυνατότητες για ουσιαστικό διάλογο είναι απεριόριστες.

2. Τρόπος ζωής
Αγαπάτε την τέχνη, την ιστορία και τα ταξίδια; Τότε η εκμάθηση γλωσσών, και ιδίως τα μαθήματα Αγγλικών, θα πρέπει να είναι στα σχέδιά σας. Ο καλός τρόπος ζωής ήταν πάντα συνδεδεμένος με την εξερεύνηση διαφορετικών πολιτισμών και την ικανότητα κατανόησής τους. Μαθαίνοντας μια παγκόσμια γλώσσα όπως τα Αγγλικά, σύντομα θα διαπιστώσετε ότι η περιπλάνησή σας σε άλλες χώρες θα γίνει ευκολότερη και πιο ουσιώδης. Καθώς ταξιδεύετε, θα είστε πλέον σε θέση να αποκομίσετε περισσότερα από όμορφες εικόνες, έχοντας στη διάθεσή σας ένα εργαλείο για να εμβαθύνετε τις γνώσεις σας σε κάθε μέρος του κόσμου. Η επίσκεψη σε ένα μουσείο ή ακόμη και μια τυχαία συζήτηση με κάποιον περαστικό θα έχει πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο στο πνευματικό σας κέρδος, αν γνωρίζετε μια γλώσσα που σας επιτρέπει να κατανοείτε καλύτερα όσα βιώνετε και να συγκρατείτε πληροφορίες.

3. Ανεξαρτησία
Σε συνέχεια της προηγούμενης αναφοράς μας στα ταξίδια, πόσο αποθαρρυντικό μπορεί να είναι να θέλετε να ταξιδέψετε αλλά να μην το τολμάτε ή να το αποφεύγετε επειδή φοβάστε ότι δεν θα μπορέσετε να συνεννοηθείτε; Το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστείτε κάποιον να έρθει μαζί σας, αλλά τι γίνεται αν κανείς δεν μπορεί; Ή τι γίνεται αν απλά θέλετε να ταξιδέψετε μόνοι σας για να ξεφύγετε; Πρακτικά, πρέπει να εξαρτάστε από κάποιον άλλον, πράγμα που δεν ισχύει μόνο για τα ταξίδια. Ας υποθέσουμε ότι πρέπει να μεταφράσετε το βιογραφικό σας σημείωμα για λόγους εργασίας, οπότε θέλετε να είστε σίγουροι ότι είναι όσο το δυνατόν πιο προσεγμένο, και συνεπώς ένας αυτόματος μεταφραστής δεν αρκεί. Θα πρέπει και πάλι να βασιστείτε σε κάποιον τρίτο προκειμένου να σας βοηθήσει με την ορθή μετάφραση. Αλλά γιατί να πρέπει να εξαρτάστε συνεχώς από άλλους; Παρακολουθώντας μαθήματα Αγγλικών ή επιλέγοντας την εκμάθηση μιας άλλης χρήσιμης γλώσσας, όπως για παράδειγμα τα Γαλλικά, γίνεστε πιο ανεξάρτητοι και βασίζεστε 100% στις δικές σας δυνάμεις.

4. Διασκέδαση
Ζούμε στην εποχή των streaming services και του YouTube, γεγονός που συνεπάγεται ότι οι αγαπημένες σας εκπομπές είναι κυρίως στα Αγγλικά, ενώ αυτή είναι και η γλώσσα που μιλούν οι αγαπημένοι σας δημιουργοί. Και παρόλο που υπάρχει η επιλογή των υπότιτλων, η μετάφραση μπορεί να φτάσει μέχρι ενός σημείου. Αν δεν γνωρίζετε καλύτερα τη γλώσσα, θα είναι δύσκολο να κατανοήσετε πλήρως το περιεχόμενο ή τυχόν inside jokes που δεν αποδίδονται τόσο ικανοποιητικά στα Ελληνικά. Αυτό αφαιρεί κάτι από την εμπειρία και περιορίζει τις επιλογές ψυχαγωγίας σας.

Έχοντας εξετάσει αυτούς τους παράγοντες, είναι σαφές ότι τα μαθήματα Αγγλικών και η εκμάθηση γλωσσών διευρύνουν τους ορίζοντές μας, γεγονός που σηματοδοτεί μια συνολική βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου, όπου κι αν βρισκόμαστε. Επομένως, ξεκινήστε το συντομότερο μαθήματα Αγγλικών στην Παλλήνη ή στο κέντρο της Αθήνας, μέσω του φροντιστηρίου «Κοκκινέας Αινείας», και ανοίξτε ένα νέο παράθυρο σε ολόκληρο τον κόσμο.