4 Λόγοι για να Ξεκινήσετε Μαθήματα Αγγλικών στην Αθήνα

Είναι πλέον γνωστό ότι τα αγγλικά αποτελούν μια διεθνή γλώσσα που ενώνει ανθρώπους από όλες τις γωνιές του πλανήτη, παρέχοντας πολλές ευκαιρίες σε αρκετούς τομείς, όπως η εκπαίδευση, η εργασία κ.λπ. Συνεπώς, η εκμάθησή της είναι σημαντική για τον καθένα από εμάς, όπου κι αν βρισκόμαστε. Ωστόσο, όπως θα δούμε παρακάτω, για όσους διαμένουν στην πρωτεύουσά μας, είναι ίσως ένα από τα πλέον απαραίτητα εφόδια. Ας δούμε λοιπόν γιατί συμβαίνει αυτό, αναλύοντας 4 λόγους για τους οποίους αξίζει να ξεκινήσετε μαθήματα αγγλικών στην Αθήνα το συντομότερο δυνατό!

1. Ακαδημαϊκή εξέλιξη
Τα περισσότερα διεθνή ιδιωτικά κολέγια που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα έχουν ως έδρα τους την Αθήνα. Αυτό σημαίνει ότι, αν σκοπεύετε να φοιτήσετε σε κάποιο από αυτά, η επαρκής χρήση της αγγλικής γλώσσας θα σας φανεί εξαιρετικά ωφέλιμη. Ακόμη κι αν το ίδιο το εκπαιδευτικό ίδρυμα δεν απαιτεί από εσάς την πλήρη γνώση της γλώσσας, θα διαπιστώσετε ότι, έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα αγγλικών στην Αθήνα, η φοίτησή σας θα καταστεί πολύ πιο εύκολη και αποτελεσματική. Εκτός αυτού, η γνώση της αγγλικής γλώσσας θα σας δώσει και ένα επιπλέον πλεονέκτημα αν αποφασίσετε να συνεχίσετε την ακαδημαϊκή σας σταδιοδρομία στο εξωτερικό, κάτι το οποίο συνηθίζεται μετά την αποφοίτηση από τα εν λόγω κολέγια.

 1. Εύρεση εργασίας
  Είναι δεδομένο πλέον ότι για την πλειονότητα των διαθέσιμων θέσεων εργασίας, η γνώση της αγγλικής γλώσσας αποτελεί βασική προϋπόθεση. Στην Αθήνα, όμως, και ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης, το οποίο κατακλύζεται από τουριστικές επιχειρήσεις, η συγκεκριμένη προϋπόθεση είναι απολύτως απαραίτητη. Σε όποιον τομέα κι αν επιλέξετε να εργαστείτε στην Αθήνα, θα σας ζητηθεί, αν όχι να διαθέτετε πτυχίο Proficiency, να είστε σε θέση να επικοινωνείτε με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Πόσο μάλλον αν μιλάμε για ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις εστίασης ή ακόμη και εμπορικά καταστήματα. Είναι επομένως σαφές ότι, μη γνωρίζοντας την αγγλική γλώσσα, περιορίζετε σημαντικά τις ευκαιρίες σας για επαγγελματική εξέλιξη σε μια τέτοια πόλη.

  3. Κοινωνική εξέλιξη
  Αρκεί μια σύντομη βόλτα στους πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας για να καταλάβουμε ότι πρόκειται για ένα πολυπολιτισμικό κέντρο το οποίο συγκεντρώνει ανθρώπους από χιλιάδες μέρη του κόσμου. Γιατί, λοιπόν, να θέτουμε όρια στις νέες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις απλώς και μόνο λόγω των γλωσσικών περιορισμών; Επιλέγοντας να ξεκινήσετε μαθήματα αγγλικών στην Αθήνα, θα συνειδητοποιήσετε αμέσως πόσο πιο εύκολο είναι να διευρύνετε τον κύκλο των γνωριμιών σας, αλλά και τους ορίζοντές σας γενικότερα. Ο καλύτερος τρόπος, άλλωστε, για να εξοικειωθεί κανείς με διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς, είναι να συνομιλήσει και να συναναστραφεί με ανθρώπους που προέρχονται από εκεί. Σε μια τέτοια πόλη, λοιπόν, τόσο πλούσια σε πληθυσμό όσο η Αθήνα, είναι πραγματικά κρίμα να υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός.

 2. Τέχνη
  Εκτός από πολυπολιτισμικό κέντρο, όπως προαναφέραμε, η Αθήνα αποτελεί επίσης και ένα σημαντικό κέντρο τέχνης. Ακόμα και τώρα, κατά τη διάρκεια αυτής της ιδιαίτερης περιόδου, η Αθήνα γεμίζει κάθε χρόνο με εκθέσεις ξένων καλλιτεχνών, διαλέξεις εκλεκτών προσωπικοτήτων και συναυλίες μεγάλων ονομάτων του εξωτερικού. Αυτό το γεγονός συνιστά πηγή ανυπομονησίας και ενθουσιασμού για κάθε φιλότεχνο άνθρωπο. Όμως για κάποιον που δεν κατέχει έστω και ορισμένες βασικές γνώσεις της αγγλικής γλώσσας, η πλήρης απόλαυση αυτού του είδους των εκδηλώσεων μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη ή –στην καλύτερη περίπτωση – κάπως αμήχανη. Απλά σκεφτείτε την ακόλουθη πιθανότητα ενώ βρίσκεστε σε μια διάλεξη. Ενώ μπορεί να έχετε διαβάσει ένα εξαιρετικό βιβλίο μεταφρασμένο στα ελληνικά, αν θέλετε να κατανοήσετε όσα έχει να μοιραστεί ο συγγραφέας γι’ αυτό, θα πρέπει να μπορείτε να κατανοήσετε τη γλώσσα στην οποία μιλάει. Μπορεί βέβαια να υπάρχει διερμηνέας, αλλά μια μετάφραση σίγουρα δεν μπορεί να αποδώσει πλήρως τις σκέψεις και τα συναισθήματα. Επιπλέον, ίσως αντιμετωπίσετε δυσκολίες στο σκέλος των ερωτήσεων, το οποίο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα.

  Όπως συμπεραίνουμε λοιπόν, οι λόγοι για να παρακολουθήσετε μαθήματα αγγλικών στην Αθήνα είναι πολλοί και διόλου ασήμαντοι. Οπότε, κάντε σήμερα κιόλας την έρευνά σας για το κατάλληλο φροντιστήριο αγγλικών στην Αθήνα και ξεκινήστε!