Μαθήματα Αγγλικών vs. Μαθήματα Γαλλικών: Τι Πρέπει να Επιλέξετε;

Όταν τίθεται το θέμα της εκμάθησης γλωσσών, είναι δεδομένο ότι, όποια κι αν είναι η επιλογή σας, τα οφέλη που θα αποκομίσετε θα είναι εξόχως σημαντικά σε εκπαιδευτικό, επαγγελματικό και πνευματικό επίπεδο. Παρόλα αυτά, κάθε γλώσσα έχει τη δική της ομορφιά και συγκεκριμένα πλεονεκτήματα που μπορεί να αποφέρει. Κατά συνέπεια, η επιλογή ανάμεσα στα μαθήματα Αγγλικών και τα μαθήματα Γαλλικών πιθανόν να αποτελέσει πρόκληση για ορισμένους ενδιαφερόμενους. Με αφορμή αυτό το σκεπτικό, θα αναλύσουμε τα προνόμια που εξασφαλίζουν και οι δύο γλώσσες, προκειμένου να σας διευκολύνουμε να λάβετε την ορθότερη για εσάς απόφαση.

Μαθήματα Αγγλικών
Όπως έχουμε επισημάνει και παλαιότερα, τα Αγγλικά θεωρούνται σήμερα μια παγκόσμια γλώσσα που ευνοεί την επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα. Ταυτόχρονα, ακριβώς επειδή είναι τόσο διαδεδομένα, είναι πρακτικά απαραίτητα στην καθημερινή ζωή για ένα πλήθος λόγων. Εκτός αυτών, όμως, τα Αγγλικά αντιπροσωπεύουν τη γλώσσα της εκπαίδευσης και της επιχειρηματικότητας. Αν λοιπόν σχεδιάζετε να σπουδάσετε στο εξωτερικό – ιδίως στην Αγγλία ή την Αμερική – ή θέλετε να αυξήσετε τις επαγγελματικές σας ευκαιρίες εντός και εκτός Ελλάδας, θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο να παρακολουθήσετε μαθήματα Αγγλικών ώστε να αποκτήσετε άριστη γνώση της γλώσσας. Επιπλέον, τα Αγγλικά παίζουν καθοριστικό ρόλο στην παγκόσμια ιστορία, τη λογοτεχνία και την τεχνολογία, πράγμα που σημαίνει ότι σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να ακολουθήσετε τους κλάδους αυτούς, ή απλά σας αρέσει η ενασχόληση με αυτούς, θα κριθεί σκόπιμο να γνωρίζετε πως να χειρίζεστε άρτια τη γλώσσα. Τέλος, αν είστε κάποιος που ενδιαφέρεται να διδαχθεί περισσότερες από μια γλώσσες, πρέπει να γνωρίζετε ότι η αγγλική γλώσσα αποτελεί ένα εξαιρετικό θεμέλιο για να συνεχίσετε αργότερα την εξερεύνηση νέων γλωσσών. Εν ολίγοις, δεν έχετε τίποτα να χάσετε ξεκινώντας μαθήματα Αγγλικών παρά μόνο να κερδίσετε.

Μαθήματα Γαλλικών
Σε πολλούς ανθρώπους επικρατεί η άποψη ότι τα Γαλλικά είναι μια αναχρονιστική γλώσσα που δεν είναι ιδιαίτερα απαραίτητη, και συχνά θα έχετε ακούσει την έκφραση “Γαλλικά και πιάνο” ως παλιό ρητό. Εντούτοις, αυτή η άποψη δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα. Βλέπετε, εκτός από τα Αγγλικά, τα Γαλλικά αποτελούν επίσης μια διεθνή γλώσσα που χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα στις 5 ηπείρους. Συνεπώς, τα μαθήματα Γαλλικών θα σας φανούν και αυτά ιδιαιτέρως χρήσιμα εάν θελήσετε να φοιτήσετε ή να εργαστείτε στο εξωτερικό, ιδίως σε κάποια Ευρωπαϊκή χώρα. Όπως θα διαπιστώσετε, τα Γαλλικά είναι επίσης μια γλώσσα καθοριστικής σημασίας για τομείς όπως η φιλοσοφία και η τέχνη. Αυτό σημαίνει ότι, αν σας ενδιαφέρει πραγματικά να ασχοληθείτε με τομείς όπως η μαγειρική, η μόδα, η ιστορία της τέχνης κ.λπ. τα Γαλλικά είναι η ιδανική γλώσσα για εσάς. Όμως τα προνόμια που προκύπτουν από τα μαθήματα Γαλλικών δεν σταματούν εδώ. Είναι ευρέως γνωστό ότι τα Γαλλικά χαρακτηρίζονται και ως η γλώσσα της αγάπης, γεγονός που τα καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλή στις ρομαντικές ψυχές. Ο εύηχος τόνος τους που μοιάζει σχεδόν τραγουδιστός τα αναγάγει σε ακουστική τελειότητα. Με λίγα λόγια, τα Γαλλικά συμβάλλουν καταλυτικά στη συνολική καλλιέργεια του πνεύματός σας.
Συμπεραίνουμε λοιπόν, ότι τόσο τα μαθήματα Αγγλικών όσο και τα μαθήματα Γαλλικών έχουν πολλά να σας προσφέρουν. Η απόφαση εναπόκειται στα χέρια σας, και γι’ αυτό πρέπει να ζυγίσετε προσεκτικά τα οφέλη και να επιλέξετε το καλύτερο για εσάς. Αν εξακολουθείτε να δυσκολεύεστε, μπορείτε πάντα να επιλέξετε και τις δύο γλώσσες, ή να ξεκινήσετε με τη μια και αργότερα να προχωρήσετε στην άλλη. Οι δυνατότητες είναι ανεξάντλητες, αρκεί να έχετε όρεξη για μάθηση!